gerb ministry
Russian
English
English
French
Français
Spanish
Español
German
Deutsch
Italian
Italiano
Portuguese
Português

Kazakh
Ққ
Chinese
中文
Arabic
ﺔﻴﺑﺮﻌﻟا
Mongolian
M
Vietnamese
Tiếng Việt
Moldavian
Moldov
Romanian
Română
Türkçe
Türkçe
Ana Sayfa Proje hakkında Site haritası Faydalı linkler Siteye giriş
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 23 24 25 26
27 28 29 30


Vize

Vize, yetkili devlet makamı tarafından yabancı vatandaşlara yada vatansızlara verilen ve geçerli kimlik belgesinin ibrazı ile Rusya Federasyonu'na giriş yada transit geçiş sağlayan izindir.

Vizede aşağıdaki bilgiler yer alır. Vatandaşın adı, soyadı (Rusça ve Latince olarak), doğum tarihi, cinsiyeti, uyruğu, esas kimlik belgesinin numarası, vizenin verildiği tarih, Rusya Federasyonu'nda bulunmak için verilen süre, RF'ye girmek için sunulan davetiye numarası, vize süresi, seyahatin amacı, davet eden taraf ile ilgili bilgiler, vizenin tek, çift yada çoklu giriş hakkını vermesi ile ilgili bilgi.

Tek giriş vize ile yabancı vatandaşlar, Rusya Federasyonu'nun sınırını ülkeye girerken tek sefer ve ükeden çıkarken tek sefer geçebilirler. Çift girişli vize ile yabancı vatandaşlar, Rusya Federasyonuna iki sefer girebilirler. Çoklu giriş vizesi sahibi yabancılar, RF'ye ikiden de fazla giriş çıkış yapabilirler.

Standart öğrenci vizesi, Rusya'da eğitim görme amacıyla ülkeye giren yabancılara bir yıla kadar süre ile verilir.

Sözkonusu vize, ilk defa 3 aya kadar olan süre için verilir. Daha sonra yabancının kayıtlı olduğu federal göç kurumu, vizeyi eğitim kurumu ile yabancı vatandaş arasında imzalanan sözleşmenin geçerlilik süresi kadar, ancak en fazla 1 yıl için uzatılabilir. Vizenin uzatılması durumunda yabancı vatandaşlara çoklu vize verilir.

Açıklanması gereken hususlar aşağıdadır. Standart öğrenci vizesinin amaçları "yüksek lisans", "staj", "kurs", "eğitim", "ihtisas", "refakat eden aile ferdi" olarak belirtilebilir.

Vize, ancak girişlerin kategorisi, tipi, sayısı ve seyahat amacının muhafaza edilmesi durumunda uzatılır.

Örnek: bir yabancı vatandaş, siyahat amacının "kurs" yazıldığı 3 aylık standart öğrenci vizesi ile Rusça kursuna gelir; kurs bitiminde aynı kişi başka eğitim kurumu ile sözleşme imzalayarak eğitimine devam etmek ister; bu durumda bu kişinin, Rusya Federasyonu'ndan çıkması gerekir ve yeni sözleşme imzaladığı kurumun davetiyesi üzerine seyahat amacını "eğitim" olarak yazdırarak yeni vizeyle tekrar ülkeye girmesi gerekir.

Web Sitesinde yer alan materyallerin kullanılması durumunda TIKLANABİLİR BİR BAĞLANTI VERMEK ZORUNLUDUR.
Web Sitesinde yayınlanan tüm materyaller telif hakkı kanunu ile korunur
HTML kodu:
Arama


Önemli
Linkler
Yeni
© 2013 Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı
Web Sitesinde yer alan materyallerin kullanılması durumunda Yabancı uyruklu kişiler için Rusya eğitimi kaynak gösterilmesi ve Web sitesi yöneticisine bildirmek zorunludur.